Kinderraad

De kinderraad van de Bernadetteschool

Sinds september 2010 hebben we een kinderraad op onze school. Daarmee willen we het idee vorm geven dat kinderen mede verantwoordelijk zijn voor hun eigen schoolomgeving. Het zorgt voor meer betrokkenheid, maar bovenal hebben de leerlingen vaak hele goede ideeën!

Wat is de kinderraad?
In de kinderraad zitten 6 kinderen uit de bovenbouw van de school. Uit elke klas één kind. Elk lid van de kinderraad heeft één of meer "adoptieklassen". Dit zijn de lagere groepen.  De kinderraad komt 6x per jaar bij elkaar om samen met  een leerkracht te vergaderen over zaken die met school te maken hebben.
In hun eigen en hun adoptieklas kunnen de kinderen van de kinderraad vragen of er nog interessante onderwerpen zijn. De kinderraad kan zich met heel veel dingen binnen school bezighouden. Bijvoorbeeld met de schoolregels, de indeling van het schoolplein en ga zo maar door. De kinderraad kan natuurlijk niet echt beslissen over zaken. De dingen die in de kinderraad worden besproken worden ook in de teamvergadering en indien wenselijk in de oudervereniging en medezeggenschapsraad besproken. Daar wordt er gekeken of het idee uitgevoerd kan worden.

De kinderen van de kinderraad

Hallo allemaal, wij van de kinderraad willen ons graag even voorstellen.

Ik ben Daan van der Meer (9 jaar). Ik zit op voetbal en hou van met de lego spelen, ik ben op 4 januari jarig en ik hoop dat ik iets kan betekenen voor de kinderraad.

Hoi, ik ben Fenna van der Valk. Ik ben op 16 augustus 9 jaar geworden. Ik zit in groep 6b bij juf Kim. Ik houd van tennissen en van dansen. Ik heb veel leuke ideeën voor de kinderraad. Heb je zelf ook ideeën, kom dan naar mij toe, dan kan ik deze ideeën voorstellen aan de rest van de kinderraad. Ik heb er heel veel zin in!

Hoi, ik ben Marlo Eskes en ben op 5 november jarig.Ik zit in groep 8A bij meester Kees.Ik zit op hockey en speel vaak buiten.In de kinderraad zorgen wij met alle leden dat alle verzonnen en goede ideeën dat daarover wordt overlegd en kijken we of dat bij de school kan komen.

Hoi, ik ben Jurre van Egmond ik ben op 22 november jarig. Ik zit in groep 8b bij juf Therese en juf Martine. Ik zit op handbal ik vind dat een leuke sport. Ik wou graag bij de kinderraad omdat ik het wel leuk vind en ik ben blij dat ik in de kinderraad zit omdat ik het 3 keer heb geprobeerd en ik zit nu in de kinderraad.

Hallo allemaal, ik ben Chiara en ik zit in groep 7a. Ik ben 10 jaar en ik heb 2 zusjes. Mijn lievelingssport is hockey. Verder doe ik ook nog aan dansen!

Hoi ik ben Anne-Fleur Mul. Ik ben 15 februari jarig en dan word ik 10 jaar. Ik zit in groep 6a bij juffrouw Jolanda en juffrouw Patty. Mijn hobby’s zijn dansen, tennis en scouting. Ik vind het heel leuk dat ik in de kinderraad zit. Het is leuk om met andere kinderen te praten over verbeteringen voor de school. Wij hopen dit jaar weer goede ideeën te hebben om mee aan de slag te gaan!